PRAGUE WRESTLING OPEN 2016

Zveřejněno: čtvrtek 3. listopad 2016 Napsal wrestling-krnov

Krnovští zápasníci bojovali na pražských žíněnkách na silně obsazeném mezinárodním turnaji - PRAGUE WRESTLING OPEN 2016 – 8.ročník talentované mládeže.

Na tento turnaj přijeli reprezentace z Běloruska, Dánska, Německa, Litvy, Maďarska a Slovenska. K vidění byly vyrovnaná a tvrdá utkání v kategorii kadetů, žáků, mladších žáků a přípravky A. Z krnovských zápasníků si nejlépe vedli v kategorii přípravky A – Tomáš Michalec, který vybojoval jako jediný zlatou medaili, když ve finálovém boji porazil svého oddílového kolegu Viktora Sůru. Aby Viktor dosáhl na stříbrnou medaili musel porazit tři své zahraniční soupeře. V kategorii mladších žáků si nejlépe vedl Adam Vlach, který vybojoval stříbrnou medaili ve váhové kategorii do 39 kg. Ve váze do 43 kg skončil na místě čtvrtém Matyáš Gerža, když v boji o medaili podlehl v těžkém utkání německému zápasníkovi. V kategorii žáků skončil také na čtvrtém místě Radek Šifalda. V boji o bronze rozhodlo až prodloužení (nazývané náhlá smrt), když utkání skončilo v časovém limitu za stavu 7-7 a bylo prodlouženo, dokud některý ze soupeřů nevybojuje první bod.
V kategorii kadetů ve váze do 85 kg bojoval Marek Pokuta, který vybojoval bronzovou medaili. Marek měl všechny utkání velmi těžké a vyrovnané o čemž svědčí porážka za stavu 3-3. V této věkové kategorii se neprodlužuje, ale rozhoduje výše ohodnocený chvat, polský závodník měl 2,1- a Marek 1,1,1 .

 
Zobrazení: 1820
wrestling-krnov.cz